İlahiyat ve Beşerî Bilimler Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu

Theology and Humanities Graduate Student Symposium

25-26 Mayıs 2023

Amaç

Lisansüstü çalışmalar akademik hayatın başlangıcını ifade etmektedir. Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, kendilerini seçtikleri alanlarda uzman olarak yetiştirmek istemektedirler.

Lisansüstü araştırmaların hedefi araştırmaların raporlaştırılmasıdır. Yasal zeminde hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezleri bu raporlaştırmanın bir çeşidi olsa da akademik alanda bağımsız çalışma yetisini makale ve bildiriler oluşturmaktadır. Makale ilgili alandaki bir konu üzerinde bir gerçeği açıklamak, bir konuda görüş ve düşünceler öne sürmek ya da bir hipotezi savunmak, desteklemek için yazılan yazılar olup akademik dergilerde yayınlanmaktadır. Bildiri ise bir konu hakkındaki ortaya çıkan akademik özgün düşünceleri bilimsel bir üslupla, çoğu zaman uzmanlardan oluşan bir grubun önünde sunmak üzere, resmi olarak tertip edilen sempozyum ya da kongrelerde sunulan akademik yayınlardır. Bildiri metinleri, bu akademik toplantının sonunda bilim dünyasına sunmak üzere yazılı olarak “bildiri kitapları”nda tam ya da özet metin olarak basılmaktadır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’nün himayelelerinde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’nın desteğiyle “İlahiyat ve Beşerî Bilimler” sempozyumu yapılması amaçlanmaktadır. Bu sempozyumla İlahiyat ve Beşerî Bilimler disiplinlerinde lisansüstü akademik çalışma yapan araştırmacıların, kendi seçtikleri uzmanlık konularıyla ilgili bildirileri sunacakları ve kendilerini ifade edecekleri bilimsel bir ortam hazırlanması hedeflenmektedir.

Kapsam

Bu sempozyuma İlahiyat Disiplinleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü altında eğitim gören bütün öğrenciler katılabilmektedir. Ayrıca Beşerî Bilimlerin tüm disiplinlerindeki öğrenciler de bu sempozyumun hedef kitlesi arasında yer almaktadırlar. İlgili disiplinlerde öğrenci olan ya da bu disiplinlerden mezun olan herkes sempozyuma bildiri sunabilmektedir. Sempozyumda Türkçe bildiri sunulabildiği gibi Arapça ve İngilizce bildiri sunumu da mümkündür.

Önemli Tarihler

Sempozyum Tarihi ve Yeri: 25-26 Mayıs 2023 - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Bildiri Özeti En Son Gönderme Tarihi: 31 Mart 2023

Tam Metin Gönderme Tarihi: 02 Mayıs 2023

Sempozyum Web Adresi:

Akademik Yazım'la ilgili videolarımız için İsnad Atıf Sistemi Youtube Kanalı'mızı ziyaret edebilirsinz.